4200
shadow

Teknik Özellikler

. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . Termal transfer etiket; ribon aracılığı ile baskı alabileceğiniz etiketlerin genel adıdır. Bu grupta çok farklı malzemelerden üretilmiş, değişik özellikte ürünlere ulaşabilirsiniz. Barkod makinası ribon yüzeyindeki baskı malzemesinin etiket yüzeyine yapıştırmasını sağlayarak baskı yapılmasını sağlar. Kullanıcıya ribon kullanımı şartı getirdiği için baskı maaliyetini yükselir , fakat daha dayanıklı etiket çıktısı alınmasını sağladığı içinde tercih edilmektedir, termal transfer etiketler kalıcı baskılarda mükemmel sonuçlar verir.

TERMAL TRANSFER ETİKET ÇEŞİTLERİ:
Velyum(vellum), kuşe, farma, chromolux, proetilen, polipropilen, seffaf proetilen ve polipropilen, data pe, slwmat, whitemat, glosswhite, flouresant, metalize, anti-statik, fastyre, güvenlik etiketi olmak üzere çeşitli kağıt özelliklerinde termal transfer etiket çeşitleri bulunmaktadır. Termal transfer etiket çeşitlerinin hepsinde farklı özellikteki ribonla verimli baskı alınır. Ayrıca termal transfer etiketler yüzey tutuculuklarına görede sınıflandırılmışlardır.


Velyum (vellum) etiket; Pütürlü ve mat yüzeye sahiptir, beyaz renktedir, pütürlü yüzeye sahip olduğu için baskıyı yüzeyde daha iyi tutar, iyi bir görüntüde baskı sağlar. En çok tercih edilen termal transfer baskı etiketidir. Genel olarak wax veya wax-resin ribonla kullanılır. Farklı gramaj'da velyum etiket üretimi yapılabilir. Velyum etiketin ticari kullanım alanı çok geniştir. Ürün etiketi, adres etiketi, ambalaj etiketi, tanıtım, dökümantasyon ve kimlik etiketleri olarak tercih edilir.

Kuşe etiket: Üst yüzeyi pürüzsüz, beyaz renkte, mat ve parlak olarak iki çeşitleri olan etikettir.Yüzeyi kuşe hamuru ile sıvanmış olduğu için velyum etiketten daha düz ve kalın bir görüntüye sahiptir. Genel olarak wax ve wax-resin ribonla kullanılır. Ticari kullanım alanları velyum etiketle benzerlik gösterir, velyum etiketten kuşe etiketten farkı görselidir.

Farma etiket: Düşük gramajlı, ince kuşe etikettir, ince olması nedeniyle esnek bir yapısı vardır, ilaç ve gıda sektöründe kullanılır, resin ribon tercih edilir.

Chromolux etiket: Dış yüzeyi çok parlak etikettir, resin ribonla kullanılır..

Proetilen etiket (PE): Opak yada şeffaf, esnek bir maddedir, akış yönünde yırtılar, diğer yönde esner. Sudan nemden etkilenmez, resin ribonla kullanılır.

Propropilen etiket (PP): Opak yada şeffaf, sert bir malzemedir, esnemez ve kolay yırtılmaz, ısıya ve güneşe dayanıklıdır. Sudan ve nemden etkilenmez, resin ribonla kullanılır.

Data PR etiket: Dayanıklı yapışkanı, yüzeyi sert ve mat, esnemeyen sudan nemden etkilenmeyen ısıya ve güneşe dayanıklı bir etikettir. Dış mekanlarda ve(veya) sıvıya teması olan ortamlarda kullanılmaktadır. Resin ribonla kullanılır.

Slwmat (Demirbaş) etiketi: Sıcak ve soğuğa dayanıklı, yapışkanı güçlü, üst ve alt yüzeyi gri, yırtılmayan yapısı vardır. Demirbaş etiketi diyede tanımlanır, resin ribonla kullanılır.

Glosswhite (Demirbaş) etiketi: Soğuğa dayanıklı, güçlü yapışkanlıdır, tüm yüzeyi beyaz renktedir, yırtılmayan yapıdadır. Demirbaş etiketi diyede tanımlanır, resin ribonla kullanılır.

Flouresant etiket: Üst yüzeyi fosforlu boya ile boyanmış, yüzeyi mat ve yırtılabilen bir etikettir, wax-resin veya resin ribonla kullanılır.

Metalize etiket: Üst yüzeyi metalik gri boya ile boyanmış etiketlerdir, yüzeyi parlak ve yırtılabilir, genellikle gıda sektöründe, wax-resin yada resin ribonla kullanılır.

Fastyre etiket: Alt yüzeyi metalik gri boya ile boyanmış etiketlerdir, etiket yüzeyi genelde opak beyazdır ve yırtılabilir, yapışkanlığı güçlü etikete ihtiyacı olan sektörlerde tercih edilir; bunlar halıcılar ve endüstiriyel üreticilerdir. Wax-resin yada resin ribonla kullanılır.

Anti-Static PCB etiket: Yüzeyi parlak ve esnektir, elektrik akımını geçirmez, elektronik anakartların üzerinde, beyaz eşya sektöründe resin ribonla kullanılır.

Güvenlik etiketi: Kırılgan etiket diye adlandırılır, yapıştığı yüzeyden çıkarılmaya çalışıldığında parçalanan etiketlerdir. Wax-resin yada resin ribonla kullanılır, kullanım alanı garanti amaçlı üretilen etiketlerdir.

ETİKETLERİN YAPIŞKANLIK ÖZELLİKLERİ:

Etiketler yapıştırıldıkları yüzeye ve tutunma yeteneklerine göre farklı özelliklerde üretilmektedirler.


Akrilat yapışkanlar: Yapıştığı yüzeye yapışkan hakim olur. Etiketi sökmeye çalıştığınızda etiket yırtılarak kalkar. Etiketi yapıştırdıktan sadece kısa bir süre sonra kaldırabilirsiniz. En geniş sektörel kullanıma sahip olan yapışkan türüdür.

Hotmelt yapışkanlar: Hotmelt yapışkanlar yapıştığı yüzeyi anında kavrar ve güçlü bir şekilde tutar, etiketi sökmeye çalıştığınızda etiket parçalanır. Özel amaçlı kullanımlar içindir.Endüstriyel kullanımı yaygındır. Dış mekan etiketlerinde tercih edilir.

Nonperm yapışkanlar: Yapıştığı yüzeyden defalarca çıkarılıp, tekrar yapıştırılan etiketlerdir. Mağazacılıkta yapıştığı yüzeyde kir bırakmadığı için tercih sebebidir.

Dipfriz yapışkanlar: Soğuk ve sıcağa dayanıklı yapışkanlardır. Genelde market ve gıda sektöründe tercih edilir..


TERMAL TRANSFER ETİKETİN GENEL KULLANIM ALANLARI:

Termal transfer etiketler sektörel olarak çok geniş bir platformda kullanılmaktadır. Uygun etiket ve ribon seçimi termal transfer etiket kullanımında çok önemlidir. Termal transfer etiketin çeşidi, etiketin kullanım alanları doğrultusunda seçilmelidir.

TERMAL TRANSFER BARKOD BASKI SİSTEMİNİN ÇALIŞMA GEREKSİNİMLERİ:

Termal transfer etiketlerde "Ribon" kullanarak baskı yapabilirsiniz, baskı için kullanacağınız etikete göre doğru ribon'u satın almanız gerekir. Satın alacağınız barkod yazıcıda "termal transfer" baskı yapabilme özelliğine sahip olması gerekir. Ayrıca barkod yazıcısına bağlanabilecek özellikte bir bilgisayara ve yazılıma ihtiyacınız olacaktır. Kablolu yada kablosuz okuyucuda isteğe bağlı olarak kullanabilirsiniz.